Fête de la Nature 2017

Fête de la Nature – Botanische Tuin Zuidas

Op zaterdag 20 mei viert de Botanische Tuin Zuidas haar feest van de natuur. De onlangs heropende groene oase op de Zuidas presenteert op die dag een verrassend programma. Zo zal Hans Vissers, werkzaam in de Botanische Tuin, de plant die naar hem is vernoemd voor het voetlicht brengen. Omdat 2017 het Jaar van de Botanische Tuinen is, staan een twintigtal bijzondere bomen en planten uit de collectie in het zonnetje. Maarten van Bodegraven zal daarover meer vertellen en neemt je tijdens zijn rondleiding mee langs een aantal van deze ‘kroonjuwelen’.

Kunst mag natuurlijk niet ontbreken. Kyle Tryhorn presenteert een bijzondere installatie in de alpinekas, getiteld ‘Keeper Of The Physic Garden’. De eerste artist in residence PJ Roggeband verhaalt over zijn proefproject met ‘flextuinen voor flexplekken’ en toont de gouden versie van zijn zaadmengsel ‘ZUIDASGROEN’. Ook verzorgt hij een flitssafari langs een aantal van zijn inspiratiebronnen. Verder geeft Stefanie Rau een spannende lezing over ‘Tropes Of A Palm’ en onderzoekt Malissa Anne Canez Sabus tijdens deze dag op intensieve wijze de relatie tussen natuur en omgeving.

Programma (12.00 – 21.00 uur)

13.00 uur Presentatie van Hans Vissers, Maarten van Bodegraven en PJ Roggeband met aansluitend rondleiding door Maarten van Bodegraven en flitssafari door PJ Roggeband

15.00 uur Presentatie van Maarten van Bodegraven, PJ Roggeband en Hans Vissers met aansluitend flitssafari door PJ Roggeband en rondleiding door Maarten van Bodegraven

17.00 uur Lezing Stefanie Rau ‘Tropes Of A Palm’

20.00 uur Introductie Kyle Tryhorn ‘Keeper Of The Physic Garden’

Natuurlijk kun je ook gewoon dwalen door de Botanische Tuin, zijn de kassen open en zijn er planten te koop. Toegang gratis. Wees welkom bij Fête de la Nature 2017!

Zaterdag 20 mei van 12.00 – 21.00 uur.

Botanische Tuin Zuidas

Van der Boechorststraat 8 Amsterdam

feest-van-de-natuur1261_M