ZZZ F I L M 2014

Op het CLIVIAFESTIVAL zullen films van Marleen van der Werf  (Het meisje en de boom & Wadland) en van Koos Buist (SLOOT) worden getoond. Deze films zullen de gehele dag te zien zijn, op alle vier de festivaldagen.

Het meisje en de boom (Marleen van der Werf) gaat over de 11-jarige Filine die het liefst de hele dag in haar favoriete eikenboom zit. Maar als er in het bos bomen worden gekapt, wordt Filine bang dat ze haar lievelingsboom zal gaan verliezen en dat alles zal veranderen. Het eigenzinnige meisje komt in actie om de veranderingen tegen te gaan en haar lievelingsboom te beschermen. Maar wat als er nooit meer iets verandert? Het meisje en de boom is een documentaire van 15 minuten gemaakt voor kinderen van alle leeftijden.

Wadland (Marleen van der Werf) is een poetische natuurdocumentaire over het leven in het zand op een zandbank. De film onderzoekt de getijden en tijd rondom de randen van Terschelling. Wadland won ‘Best Film’ in de ‘Delta Young Talent Competition’ op het Film by the Sea Film Festival 2012. Ook was ‘Wadland’ genomineerd voor ‘Best Cinematography’ at the SFFL 2012 and Film by the Sea 2012.

Wadland - Terschelling Marleen van der Werf   Wadland - Terschelling Marleen van der Werf

SLOOT (Koos Buist) is een film over de sloot, in de sloot. Als onderdeel van het project Hydrobiologische Kunst.

Genesis, op de grenzen van de verbeelding ontwikkelt zich van micro tot macro een schijnbaar exotische wereld. In de levensaderen van het ommeland huist een biotoop rijker dan al het zichtbare leven er boven. De film verbeeld het verhaal van de opkomst, gloriedagen en neergang van deze wereld. Een poëtisch epos vanuit de Groningse sloten.

Apocalyps, de ‘schepper’ geeft en neemt.