ZZZ T H E A T E R 2014

J U L I A N   W I J N S T E I N   &  E V E L I N E   M A S E T T I 

Verhalen op verzoek 

K R E U L E N  &  H A Z E L E G E R 

In ‘Gegrepen’ zien we een man en een vrouw die moeite hebben elkaar los te laten. Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering. Maar zij willen dat alles blijft zoals het altijd was. 

K H A D I J A   M A S S A O U D I  &  K O E N   K R E U L E N 

In ‘Slaapverlammend’ zien we twee mensen die vastzitten, ergens tussen droom en wraak. Deze man en vrouw kiezen voor elkaar, maar kunnen het leven als individu niet aan. Misschien is dat wel de reden dat deze twee bij elkaar zijn. Samen verlamd door het leven. Maar doordat ze in deze gezamenlijke reis zichzelf verliezen, is het bijna onmogelijk om daarin elkaar nog te vinden. 

R I J  7

Samen een brug is een muziektheatervoorstelling over angst en vriendschap. Hoe vrienden je kunnen helpen je angst te overwinnen en daardoor je dromen waar te maken. Hoe je dan je eigen weg kan gaan, wetende dat je altijd op je vrienden terug kan vallen. Geïnspireerd op hun eigen leven, angsten en verhalen zal theatercollectief Rij 7  in Samen een brug het jonge publiek kennis laten maken met Pol en Pien. Twee vrienden die allebei bang zijn voor iets anders, maar elkaar vinden in hun angst en ontdekken dat ze daarin niet heel verschillend zijn. Gebaseerd op muziek van Simon & Garfunkel.

Pol en Pien zijn veilig op hun plek, maar nieuwsgierig naar de buitenwereld. Wat houdt ze tegen die te ontdekken?

B I O G R A F I E Ë N 

  • Julian Wijnstein Verhalen vertellen is  naar mijn idee  Hart-  en Zielenwerk, hetgeen raakt aan mijn werk als verpleegkundige in de psychiatrie. De Handen en Hoofd aan het bed zijn hierbij spreekwoordelijk gezien bijzaak. Het vertellen van verhalen heb ik afgelopen jaren mogen leren ontwikkelen in de schoonheid van een kunstvorm, van o.a. sprookjes en mythen tot hedendaagse reallife, zelfgemaakte en/of zelf verzonnen verhalen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik  naast pillen, telefoon, bed of stoel op recept bezig ben een nieuw fenomeen toe te voegen binnen de hulpverlening, namelijk “Verhaal op recept”!  Naast ‘Verpleegkunstige Verhalenverteller’ (lang niet altijd  over ziek en zeer) ben ik als verhalenverteller verbonden aan het museum van Dik Trom. In het wild vertellen op plekken, zoals het CLIVIAFESTIVAL, is een waar geschenk.  Een meer vruchtbare plek om verhalen te vertellen bestaat er naar mijn idee niet.’
  • Eveline Masetti In vroegere tijden toen er nog geen kranten, tijdschriften en boeken waren, geen televisie of internet kwamen mensen in de avond na hun arbeid samen bij kachel of haardvuur. Ze deelden niet alleen de maaltijd maar ook verhalen van gisteren, vandaag en morgen over helden, goden en duivels. In de vlammen van het vuur zagen de toehoorders de verhalen tot leven komen. Ik laat deze sfeer van weleer terug komen in mijn vertellingen voor jong en oud. Voor elke gelegenheid een passend verhaal.’
  • Koen Kreulen is theatermaker en acteur. Hij studeerde in 2010 af aan de Mime Opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool. Met zijn afstudeervoorstelling ‘Ze heeft ja gezegd’, die hij met Judith Hazeleger maakte, won hij de Parade Parel 2010. Kreulen werkt momenteel voor verschillende theatergroepen als MAAS en Toivonnen. Hij heeft in een aantal tv series rollen vervuld, onlangs in Flikken Maastricht. Voor het Fringe festival 2012 maakte hij zijn solo ‘Chaos’. Zijn werk kenmerkt zich door een hoge energie, fysiek spel en de balans tussen het realisme en het abstracte. Op het CLIVIAFESTIVAL speelt hij samen met Judith Hazeleger de voorstelling ‘Gegrepen’ en met Khadija Massaoudi de eerste versie van de voorstelling ‘Slaapverlammend’ welke volgend jaar in lange versie uitkomt.
  • Judith Hazeleger  (1982) studeerde in 2010 af aan de Mime opleiding. Sindsdien speelt ze regelmatig in voorstellingen van Jakop Ahlbom (‘Vielfalt’, ‘Innenschau’, ‘Het Leven, een Gebruiksaanwijzing’). Ook speelt ze sinds 2013 in de voorstelling ‘Antigone’ van Ulrike Quade/Nicole Beutler. Naast deze makers ontwikkelt ze ook eigen werk. Onder andere met Koen Kreulen, waarmee ze nu voor het derde jaar speciaal voor het CLIVIAFESTIVAL de voorstelling ‘Gegrepen’ heeft gemaakt.
  • Khadija Massaoudi  is geboren en getogen in Amsterdam. Ze is theater- en programmamaker en bezingt de liefde in verschillende talen. Ze is o.a. bekend van de tv programma’s ‘Tante in Marokko’, ‘De Meiden van Haram’ en ‘GONZO’. Als theatermaker staat ze op de planken voor grote en kleine gezelschappen met voorstellingen waarvan het concept en de teksten door haar geschreven zijn. ‘DOORBRAAK’, ‘Op de Liefde Godverdomme’ en ‘Gnaoui Goed Gedaan’ zijn enkele voorbeelden. Ze heeft een enorme nieuwsgierigheid naar alles en iedereen. Vrijheid en liefde staan centraal in haar werk en leven. Samen met Koen Kreulen speelt ze op het festival de voorstelling ‘Slaapverlammend’.
  • R I J 7   is een theatercollectief dat bestaat uit een groep Theaterwetenschap studenten van de Universiteit van Amsterdam. Vanuit liefde voor theater en vanuit een behoefte om opgedane kennis in praktijk te brengen, creëren zij voorstellingen met elkaar. Op het CLIVIAFESTIVAL spelen zij de voorstelling ‘Samen een Brug’.